tegenslag, tegenslagen, hopeloos, wanhoop, verdriet, rené arns, EFT, kloplossing, claim een leven zonder angst

Zit het jou ook wel eens tegen?

Tja wie heeft dat niet? Dat het niet lukt zoals je wilt, dat het resultaat dat je wilt boeken toch lastiger lijkt dan toen je aan eraan begon? 

Ik hoop dat je daar na het lezen van dit stukje proza heel anders tegenaan kijkt en anders beleeft!

Verlangen zet je in beweging

Als je iets nieuws gaat ondernemen, of het nu op het persoonlijk vlak ligt of zakelijk, dan ben je enthousiast en geïnspireerd. Je wil het graag en je hebt er vertrouwen in dat je het kan. Was dat er niet, dan zou je er niet aan beginnen.

Je ziet het al voor je, hoe het is om dat bereikt te hebben. Je ziet en voelt wat het je gaat opleveren, en daar heb je een grote behoefte aan of verlangen naar. Er gaat als het ware een vuurtje in je branden. Je wilt het heel graag en dus heb je er ook wat voor over. Je gaat er iets in investeren.

Het kan niet zonder actie!

Dat investeren zal moeten, want als je iets  wilt bereiken dat je nu niet hebt, zul je ook in actie moeten komen, want het komt niet vanzelf naar je toe. Als je de loterij wilt winnen, zul je een  lot moeten kopen. Ook dat gaat niet vanzelf.

Investeren kan betekenen dat je er tijd in moet stoppen en misschien ook geld. Je gaat dat alleen doen als je zeker weet dat de baten hoger zijn dan de kosten.

Okay, dus je gaat op weg. Je investeert tijd en geld, en je maakt vorderingen. Je begint enthousiast aan die studie, of dat trainingsprogramma, of dat dieet, om maar een paar voorbeelden te noemen. En het gaat goed, de eerste resultaten smaken naar meer.

Maar dan komt er toch een beetje de klad in. Het is toch lastiger om de rest van die kilo’s eraf te krijgen, of de lessen van de studie vallen toch wel tegen. Wat ga je nu doen? Zet je door of haak je af?

Als je afhaakt, was waarschijnlijk je verlangen niet groot genoeg. Wilde je dat wat je als doel zag wel écht heel graag? Had je daar niet een beetje, maar ALLES voor over? Dat is vaak het onderscheid tussen een kampioen en iemand die het erepodium niet haalt.

Hoge ‘kosten’, grote voldoening!

Als je doorgaat vind je manieren om door de dip heen te komen, om de tegenslagen te boven te komen. Je laat je niet kisten, niet uit het veld slaan. Wat er ook gebeurt, je blijft gefocust op het doel, op dat wat je zo graag wilt.

En dan is het moment daar, dat je je doel bereikt.

Hoe voel je je? Is dat niet een gigantische overwinning? Voel je je niet terecht een kampioen? En doet dit niet veel meer met je dan je had verwacht toen je aan de reis begon?

Stel je nu eens voor dat  het heel makkelijk was geweest. Zou dan je gevoel  van overwinnen, van victorie ook zo groot en speciaal zijn? Natuurlijk beleef je er plezier aan, maar zou je net zo trots zijn of zou je het niet zo iets bijzonders vinden?

Dan zou het toch wel heel anders zijn? Je gevoel zou anders zijn, je zou er veel minder intens plezier aan beleven en over tien jaar zul je je het niet eens meer herinneren.

Wees blij met je tegenslagen!

Wat maakt dus het verschil?

Wat maakt iets een overwinning? Wat maakt een ervaring tot iets dat je nooit meer vergeet en waarvan je groeit?

De zwaarte van de weg, de uitdagingen op je pad, het moeten verleggen van je eigen grenzen, het onderste uit jezelf halen, dat maakt het verschil. Als dat er voor nodig was om je doel te halen, wordt het succes iets heel groots en speciaals.

Tegenslagen en uitdagingen hebben dus een bijzondere waarde. Ze maken je victorie mogelijk. Zonder tegenstander geen gevecht en geen kans op een overwinning, en zo zit het ook met tegenslagen.

Dus wil je iets bereiken en gaat het niet zo makkelijk als je zou willen? Wees dan blij! Wees blij met je uitdagingen en tegenslagen, want nu weet je dat daardoor je beloning aan het einde van de rit extra groot en van enorme waarde zal zijn. Ze zorgen ervoor dat je je grenzen verlegt, je comfortzone dus drastisch gaat vergroten,  dat je groeit.

Tegenslagen maken grote groei mogelijk, en is dat niet iets om heel blij mee te zijn?

Als je nu terugkijkt op de dingen die je hebt bereikt, herken je dit dan?
Op welke successen ben jij het meest trots en waarom? Laat het hieronder weten.

René

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=jAgl&webforms_id=16888705″ css=”on” center=”off” center_margin=”50″/]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.