Wat anderen vinden van dit boek en wat het met hen heeft gedaan.

Dit boek raakt mij, het is praktisch en geeft een handvat om het leven vorm te geven door dicht bij jezelf te blijven. Een aanrader voor ieder die wat van zijn leven wil maken en nu tegen blokkades oploopt.

Joke de Meris
Joke de Meris Joke de Meris praktijk voor inzicht en ontspanning

Het is een eenvoudig en praktisch boek wat je inzicht geeft in wat je tegenhoudt en het leert je een eenvoudige techniek om jouw blokkades zelf te kunnen aanpakken.  

Paul van der Wal
Paul van der Wal

René weet op een boeiende wijze te verhalen over zijn speurtocht naar de bron van angst en de relatie naar ons dagelijkse doen en laten. Vervolgens legt hij op een bijzonder heldere manier uit hoe je ook zelf af kan rekenen met deze , soms ziekmakende, driver. Niet alleen voor mensen met een stoornis, zoals PTSS, maar gewoon ook voor iedereen echt een boek om te lezen... en te praktiseren!

Cor Aalbregt
Cor Aalbregt

Dit is een leerzaam boek en niet alleen voor mensen met angst. Het is heel leuk en snel geschreven alsof je met de schrijver aan het praten bent. Kan het aan iedereen aanbevelen!

Wilma Simons
Wilma Simons

De schrijver afkomstig uit de luchtvaart, gaat door een diep dal na het overlijden van zijn vrouw. Om hier uit te geraken begint hij aan een zoektocht. Via observatie, logische redenaties en het bestuderen van relevante literatuur, bevrijdt hij zichzelf van angst en stress en ontwikkelt een eigen programma. Via ervaring komt hij tot ervaringsdeskundigheid en ontwikkelt door naar professionaliteit. In zijn boek beschrijft hij tevens de Emotional Freedom Techniques zoals ontwikkeld door Gary Craig. Het boek is goed opgebouwd, helder en duidelijk geschreven. De combinatie van de technieken van de schrijver en van Craig bieden de lezer vele handvatten om zelf af te kunnen rekenen met angsten en met stress.

Jese

René Arns schrijft zoals hij is. Vol passie, helder en helpend. Het boek boeide me van begin tot het eind. Een deel van de inhoud kende ik al, maar René weet verbindingen te leggen die je weer doen nadenken. De oefeningen die hij suggereert zijn praktisch van aard. In een wereld vol zelfhulp boeken een absolute aanrader.

Bert van der Neut

René Arns weet op een zeer duidelijke en begrijpelijke manier informatie te geven over hoe mensen om kunnen gaan met angst. Geen zweverig verhaal. Kort en bondig, to the point. Verduidelijkt met voorbeelden. Een ieder die iets wil met zijn angst zou dit boek moeten lezen. Het boek leest makkelijk. Compliment aan de schrijver.

Genietenalslevensmotto (review bol.com)

Een meisje uit groep 6 zat thuis. Zij kon niet meer naar school omdat ze gepest werd en heel bang was. Ze hadden al van alles geprobeerd maar dan sloeg de totale paniek toe bij dit meisje. De directeur vroeg mij wat hij hiermee aan moest. School was bezig het beter sociaal veilig te maken en de hoofdpesters in school te stoppen maar toch durfde het meisje niet terug. Ik had vlak daarvoor René ontmoet en ben samen met hem op huisbezoek gegaan bij dit meisje. René zou haar thuis behandelen met EFT om haar van haar angst af te helpen. We vonden een klein bang zielig vogeltje weggekropen in de hoek van de bank en heel aardige ouders. 20 minuten lader vladderde dit meisje door de kamer alsof er niets aan de hand was. Zij vroeg aan René maar kunt u mijn moeder ook niet helpen want die is bang van spinnen. En dat was ook zo. Weer 15 minuten later was moeder niet meer bang van spinnen. Dit meisje is de volgende dag 'gewoon' naar school gegaan. Elke dag ging zij even vertellen aan de directeur hoe het maar haar ging. Opgelost! Echt iemand gered die anders levenslang problemen zou kunnen krijgen. Ik ben heel blij dat René dit boek heeft geschreven. Iedereen moet dit lezen, weten en zichzelf en anderen daarmee helpen. Daarmee wordt de wereld weer een stukje beter en minder bang.

Lourens de Bakker
Lourens de Bakker M5 Groep

Al jaren zit ik in een vicieuze cirkel van angst , waarschijnlijk door een aantal traumatische gebeurtenissen. Ik heb altijd geweigerd medicatie in te nemen omdat ik gevoelsmatig wist dat ik er op een andere manier van af kon komen. Ik denk dat ik 22 jaar angsten heb, waarvan 7 jaar angstvrij (helaas een trigger waardoor het terugkwam). Wel heb ik altijd door zelftherapie en af en toe een consult bij een hele nuchtere psycholoog, dit aardig binnen de perken weten te houden op een gegeven moment. Ik had een proefabonnement op het Nederlands Dagblad en daar las ik over je boek (interview). Ik heb meteen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een gedeelte hiervan te kunnen downloaden! En dat is een kentering geweest! Want....ik begrijp mijn angst nu (!!), en daardoor kon ik er iets mee. Dat is in het (super) kort samengevat waar het omgaat. WAUW!! Ik begrijp mezelf en kan er iets mee!! Ik ben nu bijna angstvrij. Mensen in mijn omgeving die er vanaf weten, staan versteld. Hoe kan dat zo snel...vragen zij zich af. Dank je wel voor het schrijven van het boek. Recent heb ik ook je webinar meegemaakt en helaas kon ik niet aanwezig zijn op je bijeenkomst omdat ik thuisonderwijs geef aan onze jongste zoon met beperking. Maar ik wou je dit toch even mailen, want ik denk dat het leuk voor je is om te weten dat je boek gewoon werkt! Ook al zal je dat zelf ook wel weten natuurlijk, anders had je het niet geschreven. Ik wens je veel plezier en succes!

Marijke de Bruijn

Na gedurende 10 jaar verschillende therapiën te hebben doorlopen, dacht ik alles wel te hebben gehad. Ik wist precies hoe ik in elkaar zat, waar mijn problemen vandaan kwamen en had al mijn cognitieve hulpmiddelen op zak. Toch bleef er één probleem; ik kreeg maar geen waardering voor mezelf. Op het moment dat ik er doorheen zat en niet meer wist hoe ik verder moest, stuitte ik op EFT. In mijn eerste sessie met René merkte ik direct dat EFT van alles met mij deed (hoe moeilijk ik dit ook kon bevatten). Samen met praktische opdrachten (Red: het CLAIM traject), zijn we wekelijks gaan praten en kloppen op alles waar ik tegenaan liep. En ondanks dat ik dacht mezelf goed te kennen, wist René stressfactoren naar boven te halen waarvan ik geen idee had dat ik ze had. We bleven altijd kloppen totdat mijn stressgevoel weg was en ik was verrast hoe goed René zich kon inleven in mijn situatie. Ik sta versteld van de vooruitgang die we hebben geboekt in slechts 7 weken; ik voel me geweldig en stress ‘vrij’. Ik heb een positieve kijk op het leven en ik heb waardering voor mezelf. Zo heb ik onlangs een baan afgewezen (ondanks dat ik zoekende ben), omdat ik vond dat ik beter verdien! Daarnaast ben ik van mijn eetbuien af, iets wat ik nooit had durven dromen. Het fijne is dat EFT je een tool geeft voor het leven; als ik een nieuwe stressfactor tegenkom, kan ik die voortaan gewoon bij mezelf wegkloppen. Ik zou willen dat meer mensen van EFT afwisten, want ik gun het iedereen om zich zo te voelen hoe ik me voel. Aldus, een absolute aanrader voor iedereen!

Karen
Karen

Een duidelijk en fijn boek!

Toen ik even niet meer wist wat ik moest doen, wat betreft mijn angsten, kwam dit boek op mijn pad. Ik heb hem binnen no time uitgelezen. Niet omdat ik nou zo van lezen hou, maar omdat het fijn en duidelijk te lezen was. Ook de praktische tips vond ik fijn, omdat ik meteen zelf aan de slag kon gaan met mijn angst. Ik raad het boek zeker aan!

Jessica Verbruggen

Het begrijpen van mijn angst brengt al rust!

Na een ernstig ziek bed heb ik bepaalde angsten ontwikkeld. En die hadden/hebben mij gedeeltelijk aardig in de greep. Doordat ik zelf veel ben gaan onderzoeken en lezen op dit gebied ben ik bij puur toeval dit boek tegen gekomen.

Het boek laat je in eerste instantie de oorzaak en fabricatie van je angst op zeer duidelijke wijze zien. Hoe je dit in jezelf bewerkstelligt. De bewustwording dat je het zelf allemaal creëert geeft je in feite ook een stukje macht weer in handen. Want dit betekent dat de sleutel tot de oplossing ook daadwerkelijk in jezelf ligt.

Door het lezen van dit boek had ik ook vele andere boeken die ik heb gelezen niet hoeven lezen. Want het boek van Rene brengt voor mij alles op een zeer simpele en begrijpbare manier samen.
Verderop wordt er in dit boek ook een handvat gegeven om ermee aan de slag te gaan d.m.v. de CLAIM methode en EFT.
Dus mocht je te kampen hebben met angsten/stress/spanningen etc. Koop dit boek. Want in plaats van uit je kracht te blijven krijg je de handvatten om weer in je kracht te komen.

Johan Kroes

De lange lijdensweg die gepaard ging  met het verlies van zijn vrouw, die leed aan een ongeneeslijke ziekte, heeft het leven en denken van René Arns voorgoed veranderd. Hij kwam tot de conclusie dat zijn gedrag en denkpatroon, en dat van heel veel mensen, in hoge mate wordt bepaald door reële maar vaker nog irreële angsten. Hij is gaan onderzoeken of dat niet anders kon. Het antwoord op die vraag heeft hij met het schrijven van dit boek overtuigend beantwoord. 

Boeiend beschrijft Arns zijn zoektocht langs deskundigen, religies en levensovertuigingen. De verworven kennis heeft van hem een ander mens gemaakt en daarom wil hij zijn kennis graag met de lezer delen. Hij vermijdt daarbij de valkuil van hoogdravende bewoordingen en het ophemelen van vage oosterse technieken. Op een laagdrempelige manier beschrijft hij effectieve technieken en oefeningen die iedereen kan toepassen. De ademhalingstechnieken bijvoorbeeld zijn eenvoudig aan te leren, kosten per dag weinig tijd maar zijn wel erg effectief.

Ik beveel dit boek daarom van harte aan. Want zoals Arns zelf zegt; ‘Wat heb je te verliezen, als het bij jou niet helpt, is er nog steeds niets aan de hand.

www.vandenboomtekst.nl

Peter van den Boom
Peter van den Boom van den Boom Tekstproducties

Het CLAIM traject heeft mij een vrij en gelukkig gevoel gegeven.

Ik had veel moeite om op autoritaire personen af te stappen. Dit kwam door bepaalde situaties uit mijn verleden. Ik had ook last van ander ontwijkend gedrag. Met René heb ik gekeken wat er zich in het verleden allemaal heeft afgespeeld en daarna zijn we daarmee aan de slag gegaan.

Door te kloppen, ben ik veel van deze angsten kwijt geraakt. Dat maakte het mogelijk om het verleden op een andere wijze te herbeleven en zo bepaalde situaties een andere uitkomst en betekenis te geven. Dit zorgde ervoor dat ik mijn figuurlijke rugzak heb achtergelaten en nu veel meer mezelf kan zijn.

Dit alles geeft me een vrij en gelukkig gevoel. Ik kan maar één ding zeggen, en dat is, René bedankt voor je hulp.

Edwin de Lijster
Edwin de Lijster De Lijster Administratie en Belastingen

Een stroomversnelling

René Arns ontmoette ik tijdens een netwerkbijeenkomst. Al snel kreeg ik het idee bij hem dat hij bepaalde kennis in huis heeft, die ik voor mijzelf heel goed zou kunnen gebruiken.
Wij mensen ondervinden namelijk allemaal blokkades, groot en klein, op allerlei vlakken. René heeft een programma ontwikkeld “Claim je Kracht!”, waarmee je zelf kunt leren je blokkades te ontdekken en weg te nemen.

Dat hebben hij en ik op mijzelf toegepast. Een onontdekte angst bij mij was het idee bepaalde controle te verliezen. Door inzichten te delen, te kloppen op bepaalde drukpunten op het lichaam en ademhalingsoefeningen die zijn ontwikkeld door “The Iceman” Wim Hof, ontdekte ik op een gegeven moment een bepaalde versnelling in het verkrijgen van inzicht.

Ik vind het machtig interessant op andere manieren tegen dingen aan te kijken en niet zomaar zaken voor waar aan te nemen; dat doe ik mijn hele leven al. Ik weet dat mij dit meer inzicht verschaft. Zelf noem ik dat de ontdekkingsreis van de geest, en zoals een steentje op de bodem van de rivier in zijn reis naar de zee soms langzamer en soms sneller beweegt, heeft René een stroomversnelling bij mij teweeg gebracht. Hij heeft mij het laatste zetje gegeven in de overtuiging dat angst eigenlijk niet bestaat. Voor zijn hulp hierin ben ik hem absoluut dankbaar.

Wat ik misschien nog het meest interessant vind, is dat wij allen een pad in ons leven bewandelen op weg naar iets en geen pad is hetzelfde. Vraag maar aan René welk levenspad hij heeft bewandeld om ergens te komen; dat pad alleen al is een zeer dik boek waard!

Ik wens René toe dat veel meer mensen kennis gaan maken met zijn inzichten. Dit boek gaat hierbij absoluut helpen.

Erwin Sakkee
Erwin Sakkee De Mobiele Personeelschef

Gevangen in een negatieve spiraal

Ik zat niet goed in mijn vel en dacht bij keuzes alleen maar aan de doemscenario’s. Ik was bang om besluiten te nemen. Dit belemmerde mij zowel privé als in mijn werk. Ik zat in een negatieve vicieuze cirkel waar ik zelf uit probeerde te komen, maar wat niet lukte.

Toen kwam René op mijn pad. Eerst was ik erg kritisch/sceptisch, maar direct bij de eerste sessie ging er een wereld voor mij open.

 Door het kloppen, de (ademhalings)oefeningen en een luisterend oor kreeg ik inzicht in wanneer de stem in mijn hoofd mij weer terug in die vicieuze cirkel probeerde te krijgen.

Eindelijk begreep ik mezelf en mijn angsten. Dat maakte me vrij. Ik sta nu weer sterk in mijn schoenen en durf belangrijke keuzes te maken. 

Thierry de Jong
Thierry de Jong
NU 50% Korting!