Actualiteiten

Artikel in de Paravisie Aprilnummer 2016

Lees verder:
Pagina 2
Pagina 3

Interview met het Nederlands Kenniscentrum voor Angst en Depressie (NedKAD)

Op 17 februari verscheen dit artikel op de website van het Nederlands Kenniscentrum voor Angst en Depressie (NedKAD).

"René Arns vloog als straaljagerpiloot bij de Koninklijke Luchtmacht in de Starfighter en F-16’s. Zonder enige vorm van vrees vloog hij duizenden uren en werd ook uitgezonden naar Afghanistan. Tegenwoordig is Arns als EFT-therapeut in zijn eigen praktijk werkzaam. NedKAD sprak met hem naar aanleiding van het uitkomen van zijn eerste boek: ‘C.L.A.I.M. een leven zonder angst’. Lees verder"

Live radio interview bij Den Haag FM

Op 9 februari was ik te gast bij Den Haag FM radio in het programma van Yordi Meister. Een leuke ontmoeting en ik hoop dat hij van zijn slaapproblemen afkomt! Het interview is te vinden via deze link.

Artikel in de Posthoorn den Haag

C.L.A.I.M. een leven zonder angst. Artikel over René Arns en zijn boek in de Posthoorn.

De Posthoorn den Haag d.d. 3 februari 2016

Artikel in het Nederlands Dagblad.

In het Nederlands Dagblad is het artikel van het RD overgenomen en gepubliceerd op 23 januari 2016, weekend editie.

Link naar het artikel

Foto: Sjaak Verboom

Artikel in het Reformatorisch Dagblad van 21 januari 2016

De val van de muur die angst heet.

Angst. Wie heeft er geen last van? Er zijn veel meer mensen dan we denken die er zelfs door worden geregeerd. En dat kan gelukkig anders, stelt voormalig F-16-vlieger René Arns, nu therapeut. „Angst is de muur die je comfortzone afbakent. Durf die muur af te breken.”

Hij komt uit een totaal andere tak van sport dan de hulpverlening. René Arns (61) in Den Haag werkte jarenlang als jachtvlieger bij de luchtmacht. De F-16 was zijn domein. „Niet te beschrijven wat je voelt als lees verder

Artikel in de Gezondheidskrant

Op 14 december 2015 verscheen een artikel in de Gezondheidskrant.

Klik hier voor het artikel

Persbericht

14 december 2015
C.L.A.I.M. een leven zonder angst
Zelfhulpboek biedt inzicht en praktische stappen voor een stressvrij leven

Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld, een minderwaardig gevoel, veel onrust in hun hoofd of gevoelens van onzekerheid. Het is bewezen dat het leven met stress slecht is voor de gezondheid en invloed heeft op ons dagelijks functioneren. Met het zelfhulpboek ‘C.L.A.I.M. een leven zonder angst’ biedt angst- en stressexpert René Arns praktische handvatten om dit te bestrijden. De lezer krijgt inzicht hoe het angst-mechanisme precies werkt, leert in vijf stappen hoe zich van angst en stress te bevrijden en werkt aan het veranderen van het zelfbeeld. Op donderdag 17 december om 15.30 uur presenteert René Arns het eerste exemplaar bij Kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk. Het boek is vanaf 18 december te koop of te bestellen bij alle (online) boekhandels.

Het laagdrempelige zelfhulpboek is voor iedereen die op welke manier dan ook last heeft van stress of angst in zijn of haar leven, en daar inzicht in wil krijgen of zich er zelfs van wil bevrijden. Het boek is overzichtelijk opgebouwd uit drie delen, waarbij het tweede deel bestaat uit praktische oefeningen die zonder veel moeite toepasbaar zijn.

Stressgerelateerde klachten
René Arns: “er zijn veel aandoeningen die een duidelijke relatie hebben met stress en angst zoals overspannenheid, depressie of burn-out. Het is toch vreemd dat er afgelopen jaar meer dan 100.000 mensen jonger dan 35 jaar thuis zaten met stressgerelateerde klachten, waaronder een burn-out. Ik heb afgelopen jaren een aantal technieken en methodes ontdekt die zeer effectief bleken in het verminderen, dan wel geheel wegnemen van angst en stress. Bovendien waren ze ook nog eens heel simpel te leren. Ik heb deze technieken en methodes samengebracht in een gestructureerd stappenplan en opgenomen in mijn boek.”

Heldere aanpak
Het eerste deel van het boek geeft inzicht in het hoe en waarom van angst en stress. Wat is de invloed van angst op iemands kracht en welke rol speelt deze in het leven van de lezer. Deel twee is een methode om bevrijd te worden van deze angst en stress. Een onderdeel daarvan is C.L.A.I.M., de integrale vijf-stappen aanpak om angst via lichaam en geest te verminderen. Het laatste deel van het boek helpt de lezer zijn of haar zelfbeeld te veranderen.

Voorwoord ‘The Iceman’ Wim Hof
Het voorwoord van het zelfhulpboek is geschreven door ‘The Iceman’ Wim Hof. Hij legt uit: “Het onderwerp angst en het overwinnen daarvan is het grote thema van alles wat ik doe en waar ik voor sta. Angst laat je de grenzen voelen die verlegd kunnen worden. Het is de gids van het leven die je voorbij negatieve denkbeelden brengt naar pure beleving. Maar het is je recht gelukkig, gezond en krachtig te zijn. Het is ook je plicht, dus kijk naar binnen. Het boek van René Arns maakt je bewust van je innerlijke proces dat de basis vormt voor het ‘niet-kunnen’ als gevolg van je angsten. Het proces wordt helder ontrafelt en geeft je zo nieuwe inzichten.“

Over René Arns
René Arns (1954) is een voormalig jachtvlieger van de luchtmacht, die na een carrière van 37 jaar in 2009 als kolonel met eervol ontslag is gegaan. Hij helpt nu mensen in zijn praktijk in Den Haag om zich te bevrijden van hun angst en stress, zodat zij hun potentieel kunnen gaan benutten. Als specialist in angst- en stressproblematiek heeft hij al duizenden sessies met cliënten op zijn conto en werkt hij volgens de systematiek die hij beschreven heeft in het boek ‘C.L.A.I.M een leven zonder angst'. Voor meer informatie over René en zijn praktijk: www.renearns.nl of www.dekloplossing.nl.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rene Arns via telefoonnummer: 06-28507882 of per e-mail: info@renearns.nl

Aanvullende informatiebronnen:
http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2032376-burn-out-groeiend-probleem-onder-jonge-werknemers.html
http://www.arboned.nl/nieuwscentrum/persberichten-en-publicaties/verzuim-door-stress-op-steeds-jongere-leeftijd/
https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/defensie-veiligheid/human-effectiveness/hoe-stress-in-je-brein-je-prestatie-en-gezondheid-bepalen/