De lange lijdensweg die gepaard ging  met het verlies van zijn vrouw, die leed aan een ongeneeslijke ziekte, heeft het leven en denken van René Arns voorgoed veranderd. Hij kwam tot de conclusie dat zijn gedrag en denkpatroon, en dat van heel veel mensen, in hoge mate wordt bepaald door reële maar vaker nog irreële angsten. Hij is gaan onderzoeken of dat niet anders kon. Het antwoord op die vraag heeft hij met het schrijven van dit boek overtuigend beantwoord.

Boeiend beschrijft Arns zijn zoektocht langs deskundigen, religies en levensovertuigingen. De verworven kennis heeft van hem een ander mens gemaakt en daarom wil hij zijn kennis graag met de lezer delen. Hij vermijdt daarbij de valkuil van hoogdravende bewoordingen en het ophemelen van vage oosterse technieken. Op een laagdrempelige manier beschrijft hij effectieve technieken en oefeningen die iedereen kan toepassen. De ademhalingstechnieken bijvoorbeeld zijn eenvoudig aan te leren, kosten per dag weinig tijd maar zijn wel erg effectief.

Ik beveel dit boek daarom van harte aan. Want zoals Arns zelf zegt; ‘Wat heb je te verliezen, als het bij jou niet helpt, is er nog steeds niets aan de hand.

Peter van den Boom
van den Boom Tekstproducties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.