Samenvatting

Veel mensen in onze maatschappij kampen met angst en stress problematiek. Van de jongere generatie tussen de 15 en 25 jaar oud zitten zelfs al meer dan 100.000 langdurig thuis met een burn-out, iets dat vroeger alleen onder 40 – 50 jarigen een factor was. Antidepressiva zijn de meest verkochte medicamenten. Dit boek biedt een uitweg naar een angst en stress-vrij leven. Hoe wordt dat gedaan? Door zowel de cognitieve denkgeest te bedienen als door met ons meer onbekende maar zeer belangrijke onbewuste te werken. Bij die laatste liggen namelijk de echte oorzaken van angst en stress.

Het boek is opgebouwd uit drie delen.

In deel één wordt ingegaan op het mechanisme achter de angst. Hoe komt het eigenlijk dat we angst voelen? Wat is de functie en hoe wordt het fenomeen in ons lichaam en daaraan gekoppeld onze geest geregeld.

In deel twee wordt een praktisch vijf stappen proces beschreven dat de lezer direct en geheel zelfstandig kan toepassen. De eerste letters van dit traject vormen tezamen het woord CLAIM, vandaar ook de titel die dus een dubbele betekenis heeft.

Het derde deel geeft antwoord op de vraag: wie ben ik? De lezer wordt aan de hand van een bewijsvoering die bestaat uit waarneming en logisch nadenken, meegenomen en uitgenodigd om tot een ander beeld te komen van wie hij of zij werkelijk is. Dat kan voor sommigen een verrassing zijn die hopenlijk bevrijdend zal werken.

Alle drie delen hebben de potentie in zich om onafhankelijk van elkaar mensen in staat te stellen om zich te bevrijden van hun angst. De een zal de cognitieve uitleg heel veel doen: Iets begrijpen kan verlossing brengen. De ander zal veel baat hebben bij de fysieke aanpak uit deel twee, en weer een ander zal deel drie omarmen en een totaal ander beeld kunnen krijgen van zichzelf, zijn of haar leven en de wereld om hem of haar heen. Ook vullen de drie delen elkaar aan en kunnen als geheel een grote impact hebben. Door deze unieke mix maakt dit boek een transformatie in denken en vooral beleven mogelijk .

Voor wie is dit boek bestemd?

Dit boek is voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Die op welke manier dan ook last heeft van blokkades, stress of angst in zijn of haar leven, én  daar wat aan wil doen. Sterker nog, daar helemaal  van bevrijd wil worden.

Heb jij een negatief zelfbeeld, een minderwaardig gevoel, voel jij je onzeker, wil je meer rust in je hoofd? Dan is dit boek zeker voor jou  bedoeld.

Ook mensen die op zoek zijn naar antwoorden op de grote levensvragen zoals wie ben ik en wat is de zin van mijn bestaan zullen veel aan dit boek hebben.

EBoek kopenSlechts € 12,95!